81-вият рожден ден на Веска Узунова от село Черешово ще остане незабравим не само за възрастната дама, но и за цялата й фамилия. Защото колко хора могат да се похвалят с личен видеопоздрав от самия... Новак Джокович!
Баба Веска е голям фен на най-добрия тенисист в света, но никога не е предполагала, че сред хилядите му почитатели той ще отдели време да поздрави точно нея. Гледала е всички мачове на Australian Open, където световният щ1 в тениса вдигна рекордната си 10-а титла и общо 22-ра за Големия шлем, с което се изравни на върха във вечната ранглиста с Рафаел Надал. След турнира възрастната жена признала на внучката си Боряна, че голямата й мечта е да гледа сърбина на финал от Големия шлем, и то от неговата ложа заедно с цялото му семейство, да вика най-силно и да прегърне майка му Дияна.
Внучката Боряна Узунова, един от най-успешните предприемачи на България до 30 г. и основател на компания, посветена на елиминирането на отпечатъка от модната индустрия, публикувала в Инстаграм думите на своята баба. Те пък били прочетени от нейната последователка Галина Михайлова (Мис България Свят 2016), която свързала Боряна с чичото на Ноле Ц Горан, който е голям приятел на България и дори бе директор на Sofia Open 2019. И така 7 февруари донесъл на баба Веска най-голямата изненада в живота й - тя получила по телефона едновременно честитки за празника си от Боряна и от самия Ноле. 
„Никога не съм вярвала, че той ще ме поздрави за моя рожден ден, но това ми беше мечтата. Стоя, гледам през прозореца и мечтая да бъда при родителите му, когато той вдига купата, целува я и всички души му се радват. Аз мечтаех да бъда при него. Никога не съм си представяла, че милионите зрители и почитатели, които той има, че ще отдели частица от своето време, за да ме поздрави“, споделя усмихнатата баба Веска пред bTV.
„Аз ходя по кортовете отпреди 20 години с моите внуци. Те спряха да играят поради травми, но аз виждах в лицето на Джокович моите деца. Той ме впечатли с неговата толерантност и доброта. Погледнете лицето му, израза му, отношението му. Той е не само велик тенисист, но и велик човек. Гледам всички турнири, в които участва. От 2:00 часа през нощта до сутринта, когато винаги побеждава, особено след десетата му титла на Откритото първенство в Австралия“, разказва баба Веска и признава, че е гледала поздрава на Джокович стотици пъти.