„Няма проблем между мене и Тайбе /Юсеин/. Аз я поздравих за медала от олимпийските игри, тя направи същото, когато спечелих световната титла в Осло“, заяви Биляна Дудова в подкаста „Неформално с Георги Петков“.
Така състезателката на „Юнак“ /Русе/ разсея упоритите слухове за война в националния отбор по свободна борба за титулярното трико в категория до 62 килограма.
Двете националки излязоха преди време на тепиха в Загреб като участнички в Гран при на Хърватия, но тогава жребият ги размина. Сега отново ще се борят на тези килограми във втория поред рейтингов турнир в египетския град Александрия.
„Решението да се кача в тази категория беше лично мое. Причината е една - категория до 59 кг не е олимпийска, а всеки мечтае да се състезава на олимпийски игри“, обясни Дудова.
Тя благодари на Гриша Ганчев, Стефан Николов, Рахмат Сукра и Младен Михалев за финансовата помощ и подчерта изключителната подкрепа, на която се радва от легендарния Валентин Йорданов.
Разговорът засегна и личния й живот.
„Стигнах до момент, в който исках да сложа край на живота си. Бях решила, че няма смисъл да продължавам и не исках да съм част от този свят. Усещах се не на място и недостатъчно оценена в националния отбор. Около мене витаеше напрежение. Имаше и лични причини, които не желая да обсъждам. Все пак има теми, за които човек не може да говори на всеослушание“, заяви Биляна.
Боркинята, която стана 4 пъти Спортист номер 1 в анкетата на „Утро“ и Община Русе, призна, че имала предложения да се състезава за други държави. Офертите дошли основно след олимпийските игри.
„Главата ми обаче не можеше да приеме такъв вариант. Аз съм българка и такава ще остана“, завърши Дудова.