До
Г-Н КИРИЛ ВЪЛЧЕВ
Генерален директор
Българска телеграфна агенция
16.02.2023
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР,
С голямо удоволствие поднасям сърдечни поздравления от мое име и от името на академичната общност на Националната художествена академия, по случай 125-годишнината на Българската телеграфна агенция - националния независим информационен институт на Република България.
Вече 125 години Българската телеграфна агенция е стожер и гарант за професионализъм, обективност и коректност при представянето на новини, събития и коментари от всички сфери на дейност в България и извън нея.
Като обществена и отговорна институция Българската телеграфна агенция развива партньорства с различни организации, което двустранно обогатява потенциала и съдържателната им стойност. Доказателство за това е и доброто сътрудничество през годините между Агенцията и Националната художествена академия, с осъществени многобройни публикации, интервюта, представяне на документи и материали, допринесли за представянето и съхраняването на опита и паметта на Академията.
Нека празници като този бъдат повод да се вглеждате с радост в успехите си, които искрено ви пожелавам да се увеличават.
ПРОФ.ГЕОРГИ ЯНКОВ
Ректор на Националната художествена академия