ДО
Г-Н КИРИЛ ВЪЛЧЕВ
ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА БТА
СОФИЯ
 
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
Уважаеми господин Вълчев,
Академичната общност на Стопанска академия “Д.А. Ценов"- Свищов Ви поднася искрените си поздравления по повод тържественото честване на 125-годишнината от създаването на Българската телеграфна агенция! Честит празник!
Респектиращата годишнина е повод да Ви поднесем искрените си благопожелания преди всичко за добро здраве, нови творчески успехи на целия редакционен и технически екип на БТА, на всички Вас, посветили своя труд и талант на мисията си до продължавате все така последователно и неотклонно да отстоявате безспорния авторитет на БТА, като своеобразен стожер на свободното разпространяване на истината, като мост между всички българи по света!
Извоюваният авторитет на БТА не е просто емблема на самочувствие, а е признак за дълг и най-ценният комплимент за висока европейска и световна проекция. Значимостта й се съизмерва с огромния Ви принос в посока на представянето на достоверния образ на България с нейните съдържателни обществени дебати пред българите и света.
Благословени да са всичките Ви усилия за утвърждаването на престижните позиции на Вашата агенция - самата история на БТА е част от националната памет на България, и Вие с Вашия екип сте призвани да я съхранявате през времето!
От сърце Ви желаем, здраве, благополучие и много споделени успехи! Сполай Ви и на многая лета!
 
РЕКТОР
проф. д-р Мариана Божинова