ДО: Г-Н КИРИЛ ВЪЛЧЕВ, ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА БЪЛГАРСКА ТЕЛЕГРАФНА АГЕНЦИЯ
УВАЖАЕМИ Г-Н ВЪЛЧЕВ,
За мен е чест и изключително удоволствие от името на ректорското ръководство и на цялата академична общност на Русенския университет да поздравя Вас и Вашия професионален екип със забележителната
125-ТА ГОДИШНИНА НА БЪЛГАРСКАТА ТЕЛЕГРАФНА АГЕНЦИЯ!
За повече от вековното си съществуване Агенцията непрестанно е работила на ползу роду, като неотклонно е следвала професионалните и морални норми в журналистиката. А стремежът й винаги да излъчва проверена и достоверна информация в интерес на цялото общество, я утвърждава като най-обективната и най-авторитетната българска медия.
Безспорен е нейният принос за развитието на националната ни журналистика. През тези години БТА създаде свой модел за работа, който е образец за множество други медии.
Между нашите две институции традиционно съществуват дългогодишни отлични взаимоотношения, зад които стои едно етично, коректно, основано на взаимно доверие и професионализъм сътрудничество. Ние сме убедени, че то ще се развива плодотворно и в бъдеще.
Искаме още веднъж да изкажем своето удовлетворение, че Агенцията е сред нашите ценени и уважавани партньори, с които работим много ефективно и ползотворно!
УВАЖАЕМИ Г-Н ВЪЛЧЕВ,
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ОТ ЕКИПА НА БТА,
Като пожелаваме на Вашия колегиум здраве, духовна сила и творческа дързост, ви поздравяваме още веднъж с празника!
ЧЕСТИТА 125-ТА ГОДИШНИНА!
АКАДЕМИК ХРИСТО БЕЛОЕВ, ДТН, DHC MULT.,РЕКТОР НА РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ