"Кингли" ЕООД, член на Българската асоциация за текстил, облекло и кожи (БАТОК), започва днес производство на облекла от екологични материи, съобщиха от Асоциацията. 
Компанията пуска дрехи от щадящи околната среда материи, след като памучните й чорапи, сертифицирани по Глобалния стандарт за органичен текстил (GOTS), пожънаха успех на пазара.
От фирмата започват производството на тениски, бельо, суитшърти и много други продукти, ориентирани основно към промоционалната индустрия. Материите са произведени от памук от проверени доставчици в Европа, GOTS-сертифициран памук и рециклиран полиестер в съответствие с Глобалния стандарт за рециклиране (GRS).
"Осъзнаваме, че сме на кръстопът, тъй като текстилната индустрия е един от най-големите замърсители на околната среда. Затова с моя екип се посветихме на каузата да създаваме устойчиви облекла, щадящи околната среда", коментира Робърт Армър, главен изпълнителен директор на фирмата.
"Кингли" е един от водещите производители на текстилни изделия за промоционалната индустрия и е един от общо 52 сертифицирани производители на GOTS-сертифицирани чорапи в света. Неотдавна компанията бе отличена с 1-ва награда в категорията "Екология" на годишните награди за Социално отговорен стратегически мениджмънт 2022, организирани от Министерството на труда и социалната политика в България, продуктите й са отличени и с множество международни награди за устойчиво производство.
За повече информация, посетете www.wearekingly.com