Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) организира днес бизнес форум на тема: "Заедно за по-малко CO2 емисии" под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Събитието започва от 9:30 ч. в Иновационния форум "Джон Атанасов" в София тех парк, съобщиха от Камарата.
Форумът ще се фокусира върху добри зелени практики в България за редуциране на въглеродните емисии, иновативни решения за устойчиви бизнес и градска среда, предлагани от различни компании, както и ролята и постиженията на научните центрове за осъществяване на зелената трансформация.
Ще бъдат представени възможностите, които предлага Министерството на иновациите и растежа за стимулиране на българския бизнес в процеса на преминаване към въглеродно-неутрална икономика.
Устойчивото управление на ресурсите, като друг аспект на зелената трансформация, също ще бъде засегнато по време на форума – новата система на управлението на отпадъците на територията на Столична община, постиженията и предизвикателствата пред фирмите от бранша за постигане на кръгова и по-ефективна по отношение на ресурсите икономика.
Ще бъде представен и опитът на Германия в сферата на устойчивото управление на отпадъците.