„Човек трябва да казва „Обичам те!“ на своята половинка всеки ден, дори и да е разлял вода по пода, например. Дребните неща, които биха ни подразнили, никога не са толкова важни, стига да си спомняме защо сме избрали този човек за спътник“. Това е една от тайните на дългия щастлив брак на Ефросина и Марин Чолакови, разказана от баба Ефросина. 
На 14 август съпрузите ще отпразнуват 63 години семеен живот. И двамата са родом от Русе, където прекарват целия си живот, работейки и грижейки се за своите деца и внуци. Срещат се в завод „Найден Киров“, където тя е търговски работник, а той - инженер. Единодушни са, че бракът не може да просъществува толкова години без компромиси и от двете страни. 
През последните 25 години семейството живее в село край Русе заедно със своя любим спътник - кучето Рекс. Там те се радват на спокоен и щастлив живот и на грижите и вниманието децата, внуците и правнуците си.
„Семейният ви път е вдъхновение не само за вашите деца и внуци, близки и приятели, а за всички, които имат щастието да ви познават“, обърна се към баба Ефросина и дядо Марин кметът Пенчо Милков, който ги поздрави по случай Седмицата на брака и им връчи специален подарък.