Тайван не е засичал никакви балони за наблюдение, идващи от Китай, съобщи тайванското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.
Повечето от балоните, летящи на голяма височина, които са били засечени в близост до Тайван, са използвани за метеорологични цели и не са представлявали заплаха за сигурността на острова, заяви министерството на редовен брифинг в Тайпе.
Междувременно стана ясно, че японското правителство е стигнало до заключението, че въздухоплавателен съд, засечен в началото на миналата година в близост до югозападния регион Кюшу, най-вероятно е бил китайски шпионски балон, отбелязва Ройтерс, като се позовава на японската телевизия "Фуджи". 
Американската армия пък съобщи, че са били възстановени критично важни електронни сегменти от сваления на 4 февруари край Южна Каролина обект, който американското правителство определи като китайски шпионски балон.
"Екипите ни успяха да възстановят значителни парчета, открити на мястото, включително всички най-важни сензори и електронни части", се посочва в съобщението на военните.