Повече от 20 деца от Кърджали от 4 до 10 клас направиха първи стъпки в творческото писане на поезия с помощта на писателя и преводач Азиз Таш. Това се случи в рамките на първото занятие от „Ателие за творческо писане“, което Общински детски комплекс реализира в рамките на проект към Министерството на културата.
Творецът разказа за своя житейски и творчески път, за любовта си към литературата, за своите произведения и за процеса на създаване на едно стихотворение. Той прочете и няколко свои поетични творби. Постави и задача на децата – да напишат свое стихотворение, което да включва всички букви от българската азбука. Създадените стихове ще бъдат представени на следваща среща с писателя. Тя е само след дни - на 17 февруари, когато детският и юношески творчески труд ще бъде разгледан с професионално око. 
Идеята на проекта, каквато е и целта на Министерството на културата, е да бъдат подкрепяни български творци и артисти от всички области на изкуството, каза за БТА директорът на Общински детски комплекс Златка Пеньова.
Писателят и преводач Азиз Назми Шакир – Таш преподава в университета „Сабанджъ“ в Истанбул и в Нов български университет. Автор е на няколко стихосбирки. Публикува стихове и проза на български и турски език. Автор е на преводи от арабски, турски, английски и руски език в различни печатни издания.