Master оf Art започва в София, Пловдив, Варна и Стара Загора, и ще продължи до 8 март, обяви на пресконференция в БТА Найо Тицин - управител на фондация "Мастър оф арт" и артистичен директор на фестивала. 
"Красотата ще спаси света" е лайтмотивът на тазгодишното издание на фестивала, чиито първи ден е тази вечер в кино "Люмиер". "В свят и във време, в които има толкова омраза, толкова грозни отношения, толкова грозота, е хубаво да си спомням, че един от възможните отговори на въпроса за смисъла на живота може да бъде красотата", коментира Тицин.
"БТА ще разпространява информация за всеки един от филмите. Журналистите имат възможност да гледат всеки от филмите, преди да излезе по екраните като част от програмата на фестивала. Голямата цел, която се опитваме да постигнем, е да помогнем за създаването на качествена българска журналистика, специализирана в областта на културата, каквато, за голямо съжаление, в България е доста ограничена", каза генералният директор на БТА Кирил Вълчев.
"Стартираме с два прекрасни филма, единият е "Ботичели, Флоренция и Медичите“, веднага след този филм ще отбележим и ще отдадем почит на голямата Татяна Лолова, която на 10 февруари има рожден ден. Ще отбележим тази дата с филма "Пеещи артисти". Татяна Лолова беше муза на този творчески проект, в същото време се оказа и неин последен творчески проект", разказа Тицин.
"За мен беше огромно вълнение и едно кълбо от обич да работя по този проект, и съм изключително благодарна, че попаднах в него. Защото за един актьор е много важно какви предложения ще получи и в кой момент, и дали това ще бъде точният момент. Смятам, че  Master оf Art е най-точното място за премиера на нашия филм", каза актрисата  Гергана Стоянова.
"Щастлив съм, че участвам в този проект, защото има български актьори, които пеят, и то много добре. И това се доказва от "Пеещи артисти", след като отидохме толкова далеч, че вече има над 20 песни, а още 23 се готвят. Значи българските актьори могат да пеят, което заслужава адмирации", коментира актьорът Симеон Владов.
По време на пресконференцията беше сключено и споразумение за партньорство между БТА и фондация "Мастър оф арт". То беше подписан от Найо Тицин и от Кирил Вълчев.
/ДД