Видният монголски учен, директор на Медицинския и обучителен център по монголска традиционна медицина „Манба Датсан“ в Улан Батор, ректор на Университета за традиционна монголска медицина „Otoch Manramba“ и уважаван духовен водач в родината си проф. Камба Лама Дамдинсуран Нацагдорж посети вчера Русенския университет заедно извънредния и пълномощен посланик на Монголия в Република България Н. Пр. Лхагвасурен Саянаа.
Гостите бяха поздравени от ректора акад. Христо Белоев, а сред официалните участници в преминалата при голям интерес среща бяха доц. д-р Кирил Панайотов - собственик на Лечебни заведения „Медика“, Алисе Муртезова - административен директор на Лечебни заведения „Медика“, хонор. проф. Камен Милков - почетен консул на Монголия в България и др. 
Проф. Нацагдорж прикова вниманието на залата със специална лекция, свързана с използването на монголската традиционна медицина от древността до днес и илюстрирана с интересни примери. 
След лекцията се състоя тържествената церемония по удостояването на проф. Камба Лама Дамдинсуран Нацагдорж с почетното звание Доктор хонорис кауза на Русенския университет. В благодарственото си слово гостът заяви, че Русенският университет ще остане завинаги в сърцето му. 
През май 2017 година, по време на посещение на представители на Лечебни заведения „Медика“ в Университета по традиционна монголска медицина в Улан Батор, е изготвен тристранен договор между Русенския университет „Ангел Кънчев“, Университета по традиционна монголска медицина „Otoch Manramba“ и Лечебни заведения „Медика“. Въз основа на договора е изградено трайно и дългосрочно сътрудничество между трите страни. Осъществени са три дългосрочни обмена на специалисти между България и Монголия. По време на обученията  медиците обмениха опит и добри практики, които вече са внедрени в лечебно-възстановителния процес.
И трите институции декларираха волята си това сътрудничество да продължи да се задълбочава и разширява.
Уважение към древната култура на Монголия и готовност за пълно съдействие за реализиране на общи инициативи изрази в срещата си с Н. Пр. Лхагвасурен Саянаа областният управител Анатоли Станев.
През лятото се предвижда и провеждане на изложба в Русе, която да представи малко известни факти за Монголия. През 2020-а в града бяха изложени десетки мандалия от Храмовия комплекс Чойжин Лама, който е бил построен в началото на 20-и век като официален храмов комплекс на върховния Лама на страната по това време. 
Областният управител отбеляза и доброто партньорство през последните години, за което е спомогнал и почетният консул на Монголия в Русе хонор. проф. д-р Камен Милков, който също участва на срещата при Станев заедно с Алисе Муртезова. 
„Вие носите едно богатство, което може да остане затворено, както е било хиляди години, но мисията Ви е по-висша, защото дава възможност на човечеството да се докосне до монголската традиционна медицина“, обърна се към проф. д-р Камба Лама Нацагдорж кметът Пенчо Милков, който посрещна госта в кабинета си.