Обмен на лекари от традиционната и източната медицина договориха ректорът на Монголския медицински университет проф.Камба Лама Дамдинсуран Нацагдорж и управителят на лечебни заведения „Медика“ доц.д-р Кирил Панайотов. Нацагдорж, който е за втори път в България, изтъкна възхищението си от видяното в Русе.
Хареса ми модерната база и най-вече апаратната физиотерапия, която лично изпробвах. В Монголия няма такава техника и ще разчитаме на обмен с български лекари от екипа на д-р Панайотов, които да ни помогнат да развием тези технологични линии. Ще заимстваме още опит от българските експерти по ендоурология и инвазивна кардиология, посочи монголският професор.
Първото обучение на родни лекари в столицата Улан Батор предстои в края на пролетта догодина, а през есента монголски специалисти ще гостуват в „Медика“.
Нацагдорж разказа и за спецификите на монголската медицина, която е на достолепните 3000 години. По негови думи тя лекува не само тялото, но и душата на човек, а терапията е естествена и при нея се използват над 700 билки или 180 различни видове билкови тинктури. 
Използваме още акупунктура, масажи, мокса, компреси за стави, пасти и калолечение. Лекуваме заболявания, между които хронични, гинекологични - кисти и миоми, псориазис и кожни болести, хепатит В и С, детски заболявания, дори ракови - и всичко това без хирургия. Един от методите ни за точно диагностициране на пациентите е пулсовата диагностика, с която могат да се докажат над 500-600 различни заболявания, разказа монголският професор. Той също изтъкна, че много заболявания са причинени от стрес и нездравословна храна.