На среща в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) между ректора проф. д-р Димитър Димитров, Ваня Ананиева, основател и ръководител на езикови училища "Интелект", и доц. д-р Антония Пенчева, ръководител на катедра "Чужди езици и приложна лингвистика", беше договорено висшето училище да бъде официален и ексклузивен образователен партньор за провеждането на седмото издание на Националното езиково състезание "Intellectica", в което могат да участват ученици от частни и държавни училища, изучаващи английски и немски език. Това съобщи пресцентърът на висшето училище.
Форматът на състезанието включва създаване на есе, лексико-граматичен тест и устно събеседване. В оценяването на писмените и устните езикови умения на участниците ще се включат и преподаватели по английски и немски език от катедрата "Чужди езици и приложна лингвистика".
Първенците от категорията 11-12-и клас ще бъдат приемани преференциално без да полагат изпит по английски или немски език в специалностите: "Международни отношения", "Международни икономически отношения", "Европейска икономика и политика", "Политология", "Бизнес икономика и мениджмънт с преподаване на английски език", "Бизнес икономика с преподаване на английски език" (съвместна програма), "Бизнес информатика и комуникации с преподаване на английски език", "Икономика с преподаване на английски език", "Маркетинг и стратегическо планиране с преподаване на английски език", "Международни икономически отношения с преподаване на английски език", "Финанси и счетоводство с преподаване на английски език".
С това партньорство УНСС и езикови училища "Интелект" слагат началото и на други бъдещи съвместни инициативи.