Служебният министър-председател Гълъб Донев ще се срещне днес с работодателски организации в Министерския съвет (МС). Това съобщиха от пресслужбата на кабинета. 
Разговорът е част от инициираните от премиера работни формати за обсъждане на ценообразуването при хранителните стоки и възможностите за намаляване на инфлацията. В срещата ще участват представители на ръководствата на Българската стопанска камара (БСК), Съюза за стопанска инициатива (ССИ), Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). 
Вчера в Министерския съвет се състоя среща, на която заедно с министри и представители на различни институции, бе извършен анализ на ценообразуването на хранителните стоки. След срещата служебният премиер Гълъб Донев заяви, че ще бъде въведен механизъм за наблюдение и контрол по цялата верига на доставките от производителя до щандовете в магазина, независимо дали са магазини на големите търговски вериги или малки квартални магазини.
Премиерът заяви, че са установени разлики между цените от производител, през търговеца, до щанда в магазина, и то от порядъка на 20 до 30%.  Гълъб Донев посочи още, че държавните институции ще бъдат безкомпромисни в извършвания контрол по веригата – от производителите, през логистичните вериги на доставки, до щанда в магазина.
Министър-председателят допълни, че предстои да бъде създаден специален интернет сайт, на който гражданите да получават актуална информация по темата, за да правят по-лесно съпоставка между цената и качеството на определени хранителни продукти.