Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев е поискал кметът на район "Средец" Трайчо Трайков, който е издал разрешението за премахване на дървета в парк „Борисова градина“, както и целият съвет на директорите на дружеството, собственик на имота - Акционерно дружество "Парк Мария Луиза" АД, да се явят на днешното заседание на СОС, за да дадат обяснения за действията си по незаконната сеч до къпалнята "Мария Луиза". Това съобщи самият Георгиев в профила си във Фейсбук.
Той добави, че е поканил и кмета на София Йорданка Фандъкова да даде информация за всички действия, които е предприела след сигнала за сеч, подаден от директора на предприятието, отговарящо за парковете, както и да запознае общинските съветници със съставения акт на дружеството, извършило незаконната сеч.
В програмата на СОС е предвидено още да се разгледа предложението за отпускане на 3 милиона лева за ремонт и поддръжка на 150 детски площадки в 24-те столични района.
От 100 хил. до 135 хил. лв. ще бъдат разпределяни по районните администрации за възстановяване и поддържане на детските площадки в междублоковите пространства на територията на Столичната община, а средствата ще се отпускат както за изграждане, така и за извършване на възстановителни и ремонтни работи.
Сред другите точки от дневния ред на СОС е разрешение за закупуване на съвременна медицинска апаратура на две общински здравни заведения. Вносители и на двата доклада са общинските съветници д-р Антон Койчев, д-р Веселин Милев и зам.-кметът Дончо Барбалов.
Университетската Първа многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Св. Йоан Кръстител“ ЕАД иска да закупи със собствени средства ново поколение висок клас дигитален анестезиологичен апарат на стойност до 144 хил. лв. Техниката е необходима за работата на отделението по анестезиология и интензивно лечение в болницата. 
Общинските съветници ще обсъдят и дали да разрешат на Диагностично-консултативен център (ДКЦ) XI да купи със собствени средства нова система за дигитализиране на рентгенови образи
На заседанието на СОС ще бъде разгледан и доклад, внесен от общинските съветници Милка Христова, д-р Антон Койчев и д-р Веселин Милев, както и зам.-кмета Дончо Барбалов за необходимостта от фотоволтаична система в 25-о ДКЦ в София. Поликлиниката има намерение да  изгради със собствени средства фотоволтаична централа с мощност 100 kWp в сградата на лечебното заведение. Инвестицията е с цел снижаване на разходите на поликлиниката за електроенергия, които за няколко месеца са се увеличили със 70%, пише в мотивите на доклада. Диагностичният център обслужва район „Младост“ в столицата. 
На заседанието предстои още СОС да разгледа предложение за изграждане на паркинг в район "Младост" - до метростанция "Младост 3", с 229 паркоместа. Столичният общински съвет ще обсъди и предложения за подобряване енергийната ефективност и мрежата за водоснабдяване и канализация в общински училища и болници. подобряване енергийната ефективност и мрежата за водоснабдяване и канализация в общински училища и болници.