Областният управител на област Пловдив Ангел Стоев ще направи инспекция днес на възстановителните дейности в най-тежко пострадалите от наводнението през септември миналата година карловски села - Каравелово, Богдан и Слатина.
В 12:00 часа заедно с кмета на Община Карлово Емил Кабаиванов ще дадат пресконференция в сградата на общината, на която ще бъдат обобщени резултатите от проверката.
На 26 януари Кабаиванов обяви частично бедствено положение за селата Богдан и Каравелово, което продължава да действа и към момента. Няма опасност за жителите на населените места, мярката е превантивна. Причината за обявяването му бе повишаване на нивото на водата в реките, които преминават през селата. То се дължи на наносите, които водата носи от горите, коментира кметът. Още на 27 януари багери започнаха да разчистват речните корита в селата. Същия ден министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова и министърът на земеделието Явор Гечев посетиха карловското село Каравелово, за да се запознаят на място със ситуацията.