Президентът на Аматьорската лига Румен Вълков обяви, че БФС започва преговори с Националното Сдружение на общините, където ще се търси по-сериозна помощ за аматьорските клубове. Той обяви това на традиционната среща на ръководството на Зоналния съвет на Българския футболен съюз във Велико Търново с представители на клубовете от Северозападна Трета лига, която се свиква преди подновяването на първенството. В работния форум във Велико Търново участваха президентът на АФЛ и член на Изпълкома на БФС Румян Вълков, шефът на ЗС Бончо Генчев, секретарят Игор Бакьов и председателите на комисии Петко Павлов и Светослав Стефанов.  
Румен Вълков информира клубовете, че до 15 февруари ще получат по 3 400 евро по програмата на УЕФА „Солидарност“, а през лятото и мачови топки, с каквито ще се играят срещите и във Втора лига. Обсъдени бяха и различните инициативи на БФС в подкрепа на аматьорския футбол. Предвижда се категоризация на клубовете, изготвя се и споразумение с Националното сдружение на общините в България за увеличаване на средствата за футболната инфраструктура и финансирането на клубовете.
Игор Бакьов запозна ръководителите с промяната, свързана с броя на футболистите, записани в протокола на футболните срещи, според която клубовете вече ще могат да разчитат на 9 резервни състезатели, вместо на досегашните 7. Правилото за 5 игрови смени в 3 прекъсвания по време на двубоите се запазва.
Предвижда се сезонът да стартира на 25 февруари, като заради парламентарните избори кръгът, насрочен за 1-2 април, е изтеглен за 31 март. По време на събитието бяха обсъдени въпроси, свързани с охраната на футболните срещи, броя изпадащи отбори - един за Северозападната Трета лига, и критериите за увеличаване състава на групата.
Председателят на Дисциплинарната комисия Петко Павлов информира шефовете на клубовете за броя наказателни картони през есента и посочи имената на наказаните футболисти, които ще пропуснат старта на футболната пролет.