За община Самоков и за мен е чест и огромна отговорност откриването на пресклуб на Българската телеграфна агенция в града. Това заяви кметът на Самоков Владимир Георгиев при откриването на поредния Национален пресклуб на БТА.
Въпреки че Софийска област няма административен център, вие вече направихте Самоков такъв с откриването на национален пресклуб, обърна се той към генералния директор на БТА Кирил Вълчев.
Стараем се в града непрекъснато да има събития. За нас е важно БТА да присъства тук и заради Боровец и туризма, и заради културната история на града, добави кметът.
Много ми е приятно, че и нашите съграждани ще могат да ползват клуба и да знаят, че тук по всяко време могат да дават информация. Много се радвам, че съумяхте точно тази година да откриете клуба -  в годината, в която БТА става на 125 години, заяви още Владимир Георгиев.
Лентата на новия пресклуб прерязаха генералният директор на БТА Кирил Вълчев, вицепрезидентът Илияна Йотова, служебният министър на туризма Илин Димитров и областният управител Радослав Стойчев.
(следва)