Българската телеграфна агенция (БТА) е сред трите национални медии, които са емблема за достоверност на новините. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова при откриването на Националния пресклуб на БТА в Самоков.
В последните месеци и години сме свидетели на един много мащабен проект, за който трябва да благодарим за мащабната амбиция на генералния директор на БТА, каза Илияна Йотова. Пред очите ни започва да расте една невероятна за мащабите на България информационна мрежа, добави тя, обръщайки се към генералния директор на агенцията Кирил Вълчев.
По думите на Илияна Йотова трите национални медии у нас – БНТ, БНР и БТА, са медиите емблема за достоверност на новините. А това е нещо много важно. Трябва да имаме филтър и да имаме медии, за които да знаем, че съобщеното е проверено. Българската телеграфна агенция е онова място, където един факт и една новина се проверява не от три, а от тридесет източника, добави Илияна Йотова.
Вицепрезидентът изрази надежда, че информационните офиси на БТА се превръщат в културни средища.
На откриването на Националния пресклуб на БТА в Самоков присъстват генералният директор на БТА Кирил Вълчев, вицепрезидентът Илияна Йотова, служебният министър на туризма Илин Димитров, областният управител Радослав Стойчев и кметът на общината Владимир Георгиев. Те ще прережат лентата в присъствието на представители на държавната и местната власт, ръководители на културни институции, журналисти и приятели на БТА.
Събитието започна с водосвет.
(следва)