Ръководството на футболния Локомотив (Пловдив) публикува официална позиция във връзка със строителството на клубния си стадион, както и на стадиона на градския съперник - Ботев. От "черно-белия" клуб настояват за равно финансиране на двете спортни съоръжения и заявиха, че са получили уверение за това от кмета на града Здравко Димитров. 
"В последните дни отново е актуална темата около стадионите в град Пловдив. Много неща се изписаха по въпроса, много хора изказаха мнението си, но други се опитаха да извлекат само и единствено дивиденти от това.
Ръководството на ПФК Локомотив информира своите привърженици, че проведе разговор с г-н Здравко Димитров по темата. След него заявяваме ясно и категорично – клубът и феновете на отбора да не бъдат въвличани в поредните политически игри, които се заформят! Това не е предизборна кампания, а поет дълг към Пловдив!
Настояваме, за пореден път, да има равно финансиране и прозрачно изразходване на средствата! Още от самото начало ние искаме равнопоставеност! Продължаваме и до последно ще настояваме това да се случи по този начин. Когато има финансиране за едните, да има финансиране и за другите! Пловдив заслужава нови и модерни стадиони. Градът има нужда тези проекти да станат факт възможно най-скоро!
Г-н Димитров ни увери и обеща, че ще осигури равни суми на двата клуба. Ние се доверяваме на неговите думи!
ЗА равнопоставеност при финансирането! ЗА явно и отчетливо изразходване на средствата! ЗА стадионите в Пловдив!", се казва в официалната позиция на Локомотив (Пловдив).
Както е известно, привържениците и на двата елитни пловдивски клуба - Ботев и Локомотив - заявиха намерението си да присъстват на редовната сесия на Общинския съвет в града, която ще се проведе в четвъртък (9 февруари), за да потвърдят исканията си за допълнително финансиране и прозрачно изразходване на средствата за двата стадиона.