Полузащитникът на Арда (Кърджали) Лъчезар Котев ще продължи кариерата си в първенството на Русия, съобщи за БТА човек, запознат с преговорите. Котев вече е напуснал лагера на Арда и замина за Турция, където ще премине медицински тестове в тима на ФК Химки.
Едва след това ще бъде обявен официално и трансферът му от Кърджали в предпоследния в руската Висша лига. Най-вероятно договорът ще бъде за две години и половина, но не е ясно дали ще се включи клауза за прекратяването му при изпадане на отбора на Химки във второто ниво и при какви условия.
Лъчезар Котев е на 25 години, роден е на 5-и януари 1998-а година в София. Започва да играе футбол в школата на Левски и до един момент е съотборник с Илиян Стефанов, Ивайло Найденов (сега в Локомотив София), както и с националите Георги Русев (ЦСКА 1948) и близнаците Петко и Андреа Христови. Заедно с Русев и други момчета преминава в Септември, където на 17 години дебютира в мъжкия футбол, но остава само един сезон и е пратен във Витоша (Бистрица). Играе три сезона при тигрите, един под наем в Оборище (Панагюрище), а от 2020-а година е в Арда (Кърджали). До момента е записал 65 мача и 5 гола за кърджалийци.
Викан е в един лагер в националния отбор от Ясен Петров за мачовете със Словакия, Русия и Франция в през юни 2021-а година, но не записва минута. За младежите на България до 21 години има 10 мача и 2 гола.
Арда (Кж) намери нов отбор и на един от младите си таланти. атакуващият полузащитник Слав Петков, роден през 2002-а година, ще играе през пролетта като преотстъпен в Спортист (Своге). Петков вече направи първа тренировка със свогенци и ще бъде картотекиран за пролетния дял.