Започват дългоочаквани основни ремонти на улици в община Тунджа с европейско финансиране, съобщи на брифинг кметът Георги Георгиев. Реконструкцията е на обща стойност малко над 255 хил. лева, осигурени по Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 г. чрез Местната инициативна група Тунджа.
Основни ремонти предстоят на три улици в две от най-големите села на общината – Тенево и Ботево. Вероятно ще започнат в най-скоро време, при подходящи метеорологични условия. Очаква се да приключат до края на юни тази година, уточни кметът Георгиев.
По думите му това е един от осемте одобрени още преди три години проекта с европейско финансиране в община Тунджа. Изпълнението им е забавено поради допълнителни процедури, независещи от общинската администрация, посочи кметът.
"Този проект има всички шансове да бъде изпълнен като първия от осемте, които нашите граждани чакат толкова време. Очакваха се всички етапи на съгласуване от Държавен фонд "Земеделие". Наложи се индексация на цените на поскъпналите строителни материали", коментира той.