Германският шампион и лидер в Бундеслигата привлече треньора на вратарите на Хофенхайм Михаел Рехнер, съобщиха от клуба. 
42-годишният Рехнер работи в Хофенхайм от 2008 година насам. "Преместването на Рехнер в Мюнхен не е нищо по-различно от края на една ера тук. Михаел беше постоянна величина в нашия отбор 15 години. Той формира поколения вратари с работата си за отборите до 19 и до 23 години. Неговите опит, креативност и отдаденост го направиха един от най-добрите специалисти в областта си. Той е мастор", каза за него футболният директор на Хофенхайм Александър Розен. 
"Съжаляваме за неговото напускане, но не успяхме да го разубедим. Михаел беше непреклонен, че иска да поеме поста в Байерн", каза още шефът.
Когато Щефан Кунц бе назначен за национален селекционер на Турция през 2021 година, той покани за треньор на вратарите точно Михаел Рехнер, който продължи работата си и в Хофенхайм.
В баварския клуб той ще замени Тони Топалович, който бе уволнен, а това предизвика конфликт между контузения титуляр Мануел Нойер и ръководството на клуба.