Мини лаборатория за производство и държане на наркотични вещества откриха криминалисти от полицията в Брезник. За това съобщи регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов.
Инсталацията, намираща се в къща в брезнишкото село Гоз, е открита при специализирана полицейска операция. От мястото са иззети 24 стръка канабис, бидони с торове, както и тарелка с разсад.
В сградата са установени и две помещения, пригодени за отглеждането на канабис и подготовката на готовата продукция. В къщата е създадена система за поливане, отопление, осветление и вентилация.
Органите на реда са задържали на мястото двама столичани на 39 и 53 години, имащи отношение към незаконната дейност. При направения личен обиск на първия, у него е намерена и иззета зелена суха листна маса, реагирала на марихуана при направен полеви тест. По-късно били претърсени домовете на задържаните в София. На единия от адресите са намерени и иззети семена от марихуана и суха зелена листна маса. Двамата мъже са с наложени полицейски мерки за срок до 24 ч. Срещу тях са започнати и бързи производства за придобиване и притежаване на наркотични вещества.Работата продължава под надзора на прокуратурата.
През април 2021 г. полицията в Перник разкри високотехнологична нарколаборатория, помещаваща се на територията на бившия завод "Кристал".