Пелегрино Матарацо е новият треньор на германския елитен футболен отбор Хофенхайм, заявиха от клуба в сряда, цитирани от ДПА. ТОй наследява на поста уволнения Андре Брайтенрайтер. Новият специалист е подписал договор до 2025 година.
Матарацо беше без работа, след като напусна Щутгарт през октомври след 3 години на поста. Той е работил в Хофенхайм и преди това, като помощник и треньор на тима до 17 години между 2017-а и 2019-а.
"Рино не само познава нашия отбор, но и голяма част от отбора он собствен опит. Ние също го познаваме и сме убедени, че той е точният човек за позицията старши треньор", каза футболният директор на клуба Александър Розен.
"Той не само спечели промоция с Щутгарт, но доказа качествата си и като остави отбора в Бундеслигата. Може да работи под напрежение и знае какво се изисква в такава ситуация", добави той.
Хофенхайм се раздели с Андре Брайтенрайтер в понеделник след серия от 10 мача без загуба, което смъкна отбора до 14-о място в Бундеслигата, само на 3 точки от опасната зона.Брайтенрайтер пристигна през лятото от Швейцария, където спечели с Цюрих титлата. Той имаше обещаващ старт, като спечели три от първите четири мача, но след това записа само два успеха в следващите 15 срещи в Бундеслигата.
Дебютът на Матарацо ще бъде срещу Байер Леверкузен в събота.
"Убеден съм в качеството на отбор и се захващам със задачата, изпълнен с решимост и увереност", заяви треньорът. "Искам бързо да заиграем футбола, който отличаваше тима от много сезони", добави той.