Павелбанската фондация „Исмаил Бесоолу“ обявява дарителска кампания в помощ на пострадалите от серията земетресения в Турция и Сирия, както и в подкрепа на семействата на загиналите, съобщиха за БТА от организацията. 
Даренията се събират в базата на фондацията в село Александрово, община Павел баня. Приемат се одеяла, външни батерии, нови дрехи, палатки, спални чували, пелени, мини печки, генератори и други вещи от първа необходимост. „Даренията ще предадем на наши партньори, които ще транспортират всичко до засегнатите региони“, коментираха от фондацията и уточниха, че бусът с дарения ще тръгне около 17:00 часа на 9 февруари. 
Всеки желаещ може да направи и парично дарение на банковата сметка на организацията, която може да бъде намерена в официалната им фейсбук страница.
„Изказваме най-дълбоки и искрени съболезнования към тези, които преживяха този адски апокалипсис“, коментираха още от фондация „Исмаил Бесоолу“ и изразиха надежда повече дарители да се включат в каузата.
Фондация „Исмаил Бесоолу" е създадена през април 2021 г. и е подпомогнала нуждаещи се хора от цял свят. До момента е направила 250 кладенци за чиста питейна вода, дала е традиционната мюсюлманска вечеря „ифтар" за над две хиляди души, осигурила е безплатни учебни пособия, дрехи и обувки, както и средства за операции на редица семейства в неравностойно положение от община Павел баня и други населени места в страната.