Нека всеки бъде съпричастен! С този апел областната организация на ДПС в Русе се включи в събирането на дарения за пострадалите от гибелния катаклизъм в Турция на 6 февруари.
Публикуван е и списък на нужната помощ за пострадалите от разрушителното земетресение: неизползване ръкавици, якета, боти, шапки, бебешки пелени, детски якета и детски зимни дрехи, газови печки, препарати за почистване, дамски превръзки, легла, фенерчета и прожектори, одеяла, дъждобрани и ботуши. Нужни са и пакетирани храни - варива, консерви и бебешки пюрета.
Даренията се събират в клуба на ДПС в Русе на улица „Шести септември“ 98, на гърба на блок „Йордан Йовков“.
Вчера до обед вече имаше десетина дарители и броят на запитванията се увеличаваше.
Това е част от националната кампания на ДПС, обясниха от партията. Събраните помощи ще бъдат превозени до Хасково, където местната партийна структура ще ги поеме и ще ги достави в Турция.
Своя кампания провежда и Главното мюфтийство. Даренията са финансови и в Русе могат да се направят в касата на Районното мюфтийство на улица „19 февруари“ 25. Обявена е и дарителска сметка:
Търговска банка „Д“
IBAN: BG15DEMI92401000232957
BIC: DEMIBGSF DEMIBGSF
/като посочите целта на дарението/.
Средства набира и Българският Червен кръст, като от Планинската спасителна служба към БЧК изпратиха екип от 12 планински спасители с 5 кучета. ПСС е открила и специална банкова сметка в лева:
IBAN: BG64UNCR76301078660913
За пострадалите от земетресението в Турция.
Можете да подкрепите кампанията на БЧК и с SMS на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.
Областната червенокръстка организация в Русе също набира дарения от вчера, съобщи директорът Антоанета Ябанозова. Това е част от националната акция на БЧК.
Събират се нови зимни детски, дамски и мъжки дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки и хигиенни материали. Те се приемат в офиса на БЧК в Русе на улица „Плиска“ 2 всеки ден от 9.30 до 17.30 часа.
„Обадиха ни се вече много граждани и очакваме първите дарения. При необходимост сме в готовност да направим и по-гъвкаво работно време“, каза Ябанозова. 
Тя отправи и апел към фирмите, ако имат възможност, да дарят семейни палатки, отоплителни уреди, фенери и батерии - всички необходими материали за полеви условия.
Дарителски кампании обявиха и десетки граждански организации в страната.