Силвия Събева е практикуващ терапевт с над 15 години опит. Провежда Рейки, масажи, козметични и оздравителни услуги и терапии.
Подпомага за благоприятното оздравяване или постигането на желание на всеки, който лично поиска това от нея.
В Русе ще я намерите на ул. „Пенчо Славейков“ 6 /до Американското пазарче/, тел. 0888 996 889.
„Здраве и красота със Силвия“ е специалната й рубрика за читателите на вестник „Утро“.

Кожата е огледало на здравето и състоянието в тялото и душата на човека. Тя е най-големият орган в човешкото тяло и същевременно най-сложния. Свързана е с работата на всички органи, системи и части в тялото- кости, мускули, с дишането и хранене, с нервната система, хормоналния баланс и др. Затова, когато нещо в нас не е наред, се получават пъпки, рани, белези, акне, бръчки, неравен тен, петна, тъмни кръгове под очите или други несъвършенства и трябва да се научим как да се грижим редовно и правилно за нея.
Най-важно за доброто състояние на кожата е правилното й почистване.
Тъй като февруари е най-подходящ месец за основно пречистване на тялото и духа /подробно за това ще видите от сайта ми www.silviyasabeva.com/
Тук обръщаме специално внимание на основното почистване на лицето и тялото
При правилно почистване и грижа за кожата се постига:
- равен тен, нежна, гладка и добра структура, еластичност, хидратация;
- красива обвивка, овал и форма на лицето;
- приятно усещане и чувство при допир;
- добро излъчване и настроение.
Когато кожата е здрава и добре почистена, се съживява
Премахва се умората, стресът и тъмните кръгове под очите. Намаляват се възпаленията и се ускорява заздравяването й. Редуцират се несъвършенствата - широки или запушени пори, белези, петна. Забавя се процесът на стареене, премахват се бръчки и се предотвратява образуването на нови. Стимулира се производството на колаген и други вещества, които помагат за еластичността, регенерацията, подмладяването и добрия вид на кожата. Подобрява се общото здравословно състояние и самочувствието.
Всеки човек се нуждае от правилни навици и грижи
Независимо дали е суха, мазна или друга , кожата на всеки човек и на всяка възраст се нуждае от почистване. Спомнете си, че бебетата се къпят всеки ден. Но трябва да има баланс между почистване, подхранване и хидратация, да не се прекалява, както и със средствата за почистване, а да се спазват правилните стъпки иа периодите на грижа и покой. 
Затова оптимално правим:
- ежедневно леко почистване с вода и нежни средства;
- веднъж седмично - ексфолиация и/или парна баня;
- и веднъж месечно - дълбоко и основно почистване с допълнение от масаж и подходящи маски, кремове, продукти.
Към общите насоки в домашни условия може да приложите седмична грижа с парна баня
Напълнете купа с вряла вода и сложете в нея цветове от лайка, роза или друга билка. Покрийте главата с кърпа и оставете лицето за 10 мин над купата на разстояние около 20 см. Изпаренията ще размекнат горния слой на кожата и ще помогнат за по-доброто почистване от замърсяванията. След парната баня сложите маска на лицето за почистване или подхранване на кожата, в зависимост от нуждите. Измийте, подсушете, тонизирайте и сложете подходящ крем или растително масло. 
Към месечните грижи за почистване спадат
дълбокото почистване на лицето и кола маска и ексфолиация на тялото. В домашни условия може да приложите ексфолиация на тялото. Нанесете натурален пилинг на мокра, влажна кожа - под душ, след вана или парна баня и направете кратък масаж с нежно разнасяне и триене. След това изплакнете, подсушете и нанесете подходящ продукт или растително масло на тялото.
За основно почистване и професионална грижа в козметичен салон изберете почистване на кожата на лицето и /или тялото и кола маска.
Освен премахване на нежеланото окосмяване от месечното прилагане на кола маската ще постигнете по-мека, здрава и красива кожа.
Препоръчително е да се придържате към натурални средства за поддържане на кожата, за да й осигурите по-добър комфорт и здраве, а на себе си - приятно усещане и самочувствие.
С радост ще помогна за лични препоръки или професионална грижа при поддържане на кожата на лицето и тялото ви.