Отзиви след победата на Ямбол срещи лидера Рилски спортист с 86:80 в среща от Националната баскетболна лига за мъже:
Александър Алексиев, старши треньор на Ямбол: "Благодаря на момчетата за труда, който положиха и че не паднаха духом след тежката загуба от Ботевград. Това, което говорихме и за което се готвехме, го изпълниха. Имаше и спадове, но ги преодоляхме. Не искам да отличавам никого, всички показаха характер в моментите, когато Рилски спортист ни водеше в резултата. Така се върнахме в мача. Играхме тактически правилно. Пак казвам, че това, над което се готвихме през седмицата, беше изпълнено. Бяхме направили и добър скаутинг. Когато имаме повече хора в отбора, играем по различен начин. Естествено благодарим и на публиката, която ни подкрепи.“
Иван Лилов, играч на Ямбол: "Първо благодарим на публиката за подкрепата и енергията, която ни даде в трудните моменти, особено на мен, предвид колко дълго бях днес на терена. Благодарност и към треньорите за работата им и за подготовката на мача, за времето, което прекараха пред компютрите, за да направят добър скаутинг. Този път имахме време и достатъчно търпение, защото сме много неопитни с тактиката - отнася се както за младите, така и за чужденците. Баскетболът тук, имам предвид в Европа, е тотално различен от този отвъд океана. Днес нещата ни се получиха, както ги тренирахме".
Людмил Хаджисотиров, старши треньор на Рилски спортист: "Ясно беше, че ще дойде моментът на първата загуба. Поздравявам отбора на Ямбол, който победи заслужено в днешния мач. Трудно бихме победили в тази зала в двубой, в който имаме 11 асистенции и 17 грешки. Не играхме нашия стил баскетбол. Позволихме да ни вкарат 30 точки в четвъртата част - в момента, когато събитията се решаваха точка за точка. Бяхме доста далеч от това, което искаме да покажем и което сме показвали като игра. Трябва с работа и с усилия, с мисъл и с концентрация да си подобрим състоянието и да започнем да играем по-добре. Всяко едно нещо трябва да си го изработим и да си го извоюваме - никой нищо няма да ни даде наготово. Това, че в момента сме първи, няма значение. Аз гледам как играе отборът. Имаме само 7 точки от бърза атака и позволихме да ни вкарват лесни кошове. Когато разиграеш такъв отбор, той започва да се надскача: центърът им Сампсън днес е с 25 точки и 80%, 4 от 5 от тройката. Иван Лилов също влезе в добър ритъм, докато ние видимо не бяхме в добро състояние и това пролича на терена. Имахме два момента, в които повеждахме с 9-10 точки, играехме добре и след това им позволихме да се върнат в мача. Просто не сме готови. Стават ротации и след това ни се губи ритъмът. Това трябва да се поправи, защото няма време. Това е нещото, над което ще работим и което ще фиксираме по най-бързия начин".
Деян Карамфилов, играч на Рилски спортист: "Контролирахме мача докъм края на третата част. Представихме се много слабо в защита в последната четвърт. Това ни попречи да направим бързи атаки и в края просто не бяхме на себе си. Те вкараха някои трудни тройки, но като цяло защитата ни беше трагедия в последната четвърт".