Отзиви след срещата от 19-ия кръг на Националата баскетболна лига между Академик (Пловдив) и Спартак (Плевен), завършила с победа на Спартак с 90:77.
Йордан Янков, старши треньор на Академик: "Все още изпитваме трудности в стрелбата от наказателната линия. Трябва да работим върху това, но всеки трябва да го прави индивидуално. Всеки един от състезателите трябва да е максимално фокусиран и да вярва, че ще вкара. Отново ни липсваше организация и агресия. През първото полувреме изпитвахме много проблеми в нападение, но и в защита имахме липса на комуникация. Абсолютно всички отбори в първенството са равностойни. Тази година нивото е по-ниско, но стават интересни мачове".
Любомир Минчев, старши треньор на Спартак: "Получи се твърд мач. Двата отбора играха твърдо в защита. Те дори бяха на моменти по-агресивни, може би и защото на моменти губеха. Доволен съм, че най-вече победихме. Академик имам много добър отбор. Такава победата срещу добър отбор е доста важна за нас. Според мен този успех ще върне и настроение и самочувствие. Отборът беше в дупка, бяхме направили 7 поредни загуби. Радвам се, че тимът тренира добре и се подобрява. Не мога да кажа, че сме преобразени. Аз нямам преки наблюдения в началото на сезона на отбора на Плевен, защото бях в чужбина. Важното е, че след такава дупка лека полека се опитваме да излизаме".