Българският национален отбор по тенис извоюва две победи в първия ден от мача срещу Нова Зеландия и вече е само на един успех от историческо класиране за Световна група I за Купа "Дейвис"! Така след успеха над Република Южна Африка българските лъвове поведоха убедително в резултата и срещу друга нация доказала се в този спорт. 
Срещата се игра при много мощна подкрепа от страна на българските фенове в Крайстчърч и температура от 33 градуса.
В първата среща Александър Лазаров се наложи със 7:6(1), 6:2 над Аджийт Рай за 90 минути игра. Българинът проби за 5:3 в първия сет, но веднага допусна рибрейк. Така се стигна до тайбрек. В него Алекс спечели убедително със 7:1 точки.
Лазаров поведе с 2:0 във втората част, а след това направи още един пробив за 4:1. До края Алекс беше стабилен на сервис и затвори мача с 6:2.
За втората среща новозеландците направиха промяна в състава си. Така Димитър Кузманов се изправи срещу Киринпал Пану. Мико направи обрат и спечели с 5:7, 6:3, 6:2 за 3 часа и 1 минута игра.
Кузманов пропусна три сетбола при 5:4 в първия сет, а след това допусна да бъде пробит за 5:6. Българинът имаше точка да вкара сета в тайбрек, но не успя и загуби първата част с 5:7.
Мико спаси четири точки за пробив за 2:2 във втория сет и това преобрази представянето му. Кузманов проби за 5:3 и спечели подаването си за 6:3.
Българинът показа много по-голямата си класа в третата решителна част. Мико поведе с 5:1 и след това нямаше проблеми да донесе втората победа на България.
Програмата в неделя ще започне със срещата на двойки, за която са заявени Александър Донски и Пьотр Нестеров срещу Майкъл Винъс (номер 16 в световната ранглиста на двойки) и Артьом Ситак (номер 132 на двойки). След това са двете срещи на сингъл.
Капитан на България е Валентин Димов. Асистенти на Димов са кондиционният треньор Кирил Симеонов, масажистът Любомир Панев и лекарят на отбора проф. д-р Георги Попов.