Мениджърът на Нюкасъл Еди Хау призна, че новият статут на отбора като заплаха за големите отбори във Висшата лига може да доведе до затруднения в бъдеще, пише агенция ДПА.
Финалистът за Купата на лигата в Англия привлече Андъни Гордън от Евертън и Харисън Ашби от Уест Хям през януари, но не успя да вземе Конър Галахър след като Челси отказа да го пусне в един от съперниците си за топ 6 във Висшата лига.
Попитан дали други клубове вече виждат Нюкасъл като сериозна конкуренция, Хау отговори: „Мисля, че ситуацията ще става по-трудна за нас. Зависи от играча и от клуба, но сме наясно, че гледат на нас по различен начин през настоящия сезон в сравнение с миналия. Това е нещо, с което ще трябва да свикнем“.
Нюкасъл ще трябва да се приспособи към промените на различни фронтове след като стигна до първи финал за клуба от 199 година насам след победата си над Саутхемптън в полуфиналите на турнира за Купата на лигата.
Тимът приема Уест Хям в събота в двубой от Висшата лига, където заема трета позиция във временното класиране с 39 точки, колкото има и четвъртият Манчестър Юнайтед.
Хау подчерта, че отборът трябва да възприеме настройката на голям клуб, който се бори едновременно на два фронта. „Изпълнихме нашите собствени очаквания, а сега обръщаме внимание на различен турнир, в който също искаме да напредваме“, обясни мениджърът на Нюкасъл.
Той добави, че участието на Александър Исак в мача срещу Уест Хям е под въпрос след удара в главата, който получи по-рано през седмицата. „Той имаше леки симптоми на сътресение, така че следваме протокола. Не е сигурно дали ще може да играе, но се чувства добре“, добави Еди Хау.