Старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров остана доволен от футболистите си, въпреки че отборът загуби с 1:2 контролния си мач срещу „Черно море“ във Варна.
„Можехме да направим и реми, но в последните няколко минути дадох шанс на някои юноши. Не съжалявам, защото те трябва да трупат опит, а резултатите в тези проверки не са толкова важни. Нали знаете неписаното правило - който побеждава наред в контролите, страда в първенството. И обратно“, каза Киров за „Утро“
Добрата игра на отбора му не останала незабелязана от старши треньора на „Черно море“ Илиян Илиев.
„След мача седнахме и си поговорихме, тъй като сме и приятели от дълги години. Илиев заяви, че тимът му срещнал в лицето на „Дунав“ най-сериозния съперник в поредицата от проверки. Тази оценка на специалист като него няма как да не ме радва. Истината е, че имаме добър отбор и че срещу варненци изиграхме най-качествената си проверка. Честно казано, не вярвах, че можем да се противопоставим като равен с равен срещу един от най-силните и интересни наши елитни отбори“, разкри старши треньорът на русенския отбор.
Той отказа да се ангажира с персонални оценки, но изтъкна показаното от вратаря Дамян Дамянов, дефанзивния халф Емил Янчев и нападателя Мехмед Сабри.
„Дамянов показа в пълна степен защо подписахме договор с него. Янчев игра като централен защитник, но на практика изработи гола на Сабри. Мехмед беше много деен в атака и не спря да притеснява защитата на „Черно море“, заяви Киров.
На въпроса как ще оцени дебюта на Джовани Сантос и защо бразилецът бе сменен на почивката, той отговори: „Сантос се представи прилично. Смяната му бе наложителна, защото по-рано страдаше от болки покрай обърнатия си глезен. Не знам дали някой ни е проклел, но от този тип травма си патят още Илия Миланов и Димитър Тодоров. Ще оставим бразилеца да тренира още една седмица при нас. После ще решаваме. Истината е, че ако му предложим договор, ще трябва да освободим някой футболист“.
Людмил Киров потвърди, че мачът във Варна ще е последната контрола за отбора му преди първия официален домакински двубой срещу „Литекс“. Той бе категоричен, че няма да се търси в последния момент някакво ново попълнение.
По програма отборът ще се събере утре от 11 часа за учебна игра. Въпросът бил дали тя ще се състои на Градския стадион или на базата в „Здравец“.