От 30-те години на миналия век Volkswagen е един от най-емблематичните производители на автомобили в света, но както всяка компания, и той има своите слабости. Не може да се отрече, че германският автомобилен гигант е имал своя дял от проблеми - от правни скандали, до екологични катастрофи. Въпреки впечатляващите си постижения, съществуват някои слаби места, които са навредили на репутацията и резултатите на компанията. В тази публикация ще ви запознаем с три от най-често срещаните повреди на автомобилите Volkswagen.

3 от най-често срещаните повреди на Volkswagen

1. Повреда при ABS модула

Управляващият модул на ABS е важен компонент на антиблокиращата спирачна система, и когато се повреди, може да предизвика опасна и неправилна работа. Моделите на Volkswagen Passat са особено предразположени към повреда на модула на ABS, тъй като влагата лесно може да проникне вътре и да повреди модула. Ако видите, че предупредителният светлинен индикатор на ABS мига или забележите необичайно спиране, тогава е вероятно модулът за управление на ABS да е отказал.

Тъй като ABS е толкова важна функция за безопасност, е важно да го проверите незабавно. Без системата ABS автомобилът ви може да бъде изложен на риск от блокиране и приплъзване, което затруднява безопасното спиране при мокра настилка и може да доведе до аквапланинг и инциденти. Не позволявайте неизправният модул за управление на ABS да изложи на опасност вас и вашия автомобил - проверете го незабавно.

2. Прегряване на двигателя

Прегряването на двигателя е сериозен проблем, който засяга в най-голяма степен моделите Volkswagen Golf и Jetta. Когато двигателят прегрее, електрониката на автомобила може да започне да реагира, което води до потенциални проблеми с безопасността, като например засягане на ABS/EBD модула. Можете да идентифицирате проблема с прегряването на двигателя, като обърнете внимание на специфичната предупредителна светлина, разположена на арматурното табло. Често срещаните причини за прегряване на двигателя при моделите на Volkswagen включват повредена водна помпа, теч в охладителната система, дефектно уплътнение или проблеми с радиатора.

Собствениците на Golf и Jetta трябва да бъдат особено бдителни при следенето на температурния индикатор в изключително горещо време. Веднага щом показателят се повиши необичайно, е важно да спрете автомобила и да го оставите да се охлади. Управлението на автомобил с потенциално прегрял двигател може да бъде опасно и трябва да се избягва. Ако имате проблеми с прегряването на двигателя, силно препоръчително е да закарате автомобила на сертифициран механик за проверка и ремонт.

3. Течове на масло и охлаждаща течност

Наскоро Volkswagen стана обект на критики заради течове на масло и охлаждаща течност в моделите Jetta, Tiguan и Golf. Съобщава се, че контейнерът за охлаждаща течност е с лошо качество, което води до течове. От Volkswagen заявяват, че течовете на масло се дължат на нормалното износване на частите на двигателя, но проблемът се проявява в редица модели. За да се предотвратят подобни проблеми, от съществено значение е редовната смяна на маслото и поддръжка. За съжаление, ако се пренебрегват, във Volkswagen Jetta могат да възникнат проблеми с масления филтър, които да доведат до скъпоструващи ремонти. За да гарантирате, че вашият автомобил ще продължи да функционира оптимално, най-добре е да закупите най-добрите налични резервни части за автомобили. Въпреки това е възможно да закупите добри резервни Volkswagen части и онлайн, тъй като тези превозни средства са сред най-популярните и в България.

Като цяло Volkswagen се бори с редица слабости през годините. Компанията е трябвало да работи усилено, за да преодолее тези слабости, за да остане конкурентоспособна на световния пазар. Въпреки това, с правилните стратегии и инвестиции, Volkswagen може да продължи да бъде основен играч в автомобилната индустрия. A с правилните авточасти и поддръжка вашият автомобил Volkswagen ще ви служи дълги години, като ви осигурява удобства и комфорт на пътя.