Кървава трагедия се разигра в град Лясковец, където мъж с психични отклонения застреля полицай и рани други трима.

53-годишният Петко Савов, бивш бизнесмен, а в момента безработен, който живее с майка си, е заплашвал да употреби оръжие срещу деца, посещаващи близкото училище. Той се е оплаквал, че те му пречат. Директорът на училището "Максим Райкович" е уведомил полицията за заплахите.

По предварителна информация Савов разполага с цял оръжеен арсенал в дома си. Тази сутрин около 6.00 часа стартира специализираната полицейска операция, която продължава и в момента. Жителите на града чуваха изстрели и живеещите на близо са евакуирани. Районът около дома на Савов е отцепен. На място има полиция, пожарникари и линейки. Денят е обявен за неучебен за учениците в града. Спряно е и газоподаването в град Лясковец, за да не възникне допълнителен инцидент.

"Реално колегата плати с живота си за това, което щеше да се случи с децата", заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който вече е пристигнал в града. Работи се по досъдебно производство за притежание на незаконно оръжие и заплаха за убийство, поясни той.

Тримата ранени полицаи са настанени без опасност за живота в болница в град Велико Търново.