Пореден ден продължава акцията по издирването на 25-годишния столичанин Емил Боев, съобщиха от пресцентъра на Полицията в Перник.
В дейностите участват полицаи, пожарникари, планински спасители, представители от Столична община и администрацията в Перник, специализирани подразделения към МВР, доброволци. При издирването на мъжа се използват и множество технически средства.
Операцията се ръководи от служители на ОДМВР – Перник, където е изграден Щаб, който събира и анализира всички данни от оперативно-издирвателната дейност и набелязва нови мероприятия.
През днешния ден ще бъдат обходени и претърсени нови райони, както и специфични места, където може да бъде издирваният.
От Полицията отправят апел към гражданите и доброволците да не проявяват самоинициативност, както и да спазват указанията на органите на реда. Голяма част от районите, в които се случва претърсването са пресечени, под голям наклон, заледени и с изкопи, което би застрашило живота и здравето им.
Припомняме, че Емил Боев е обявен за общодържавно издирване. Мъжът е висок около 180 см, с кестенява коса. В момента е с брада и мустаци. В деня на изчезването си е бил облечен с камуфлажно яке и тъмен панталон. Столичанинът е дошъл в Перник в петък заради Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва". След това следите му се губят.
Всички, които разполагат с някаква информация за издирвания, могат да сигнализират на телефон 112 или в най-близкото управление на МВР.