Валенсия записа класическа победа с 3:0 като гост на Лудогорец в първа среща от 1/8-финалите в турнира Лига Европа.

"Орлите" могат да съжаляват, тъй като тази вечер късметът не бе с тях и те пропиляха няколко добри ситуации за гол. В 5-ата минута гостите откриха резултата пред погледа на над 40 000 души на стадион "Васил Левски". Антонио Бараган бе точен с удар по земя от 20 метра. В 25-та минута Безяк се озова в голова позиция и бе фаулиран в гръб от Кейта, за което звездата на Валенсия получи директен червен картон. С изпълнението на дузпата се нагърби Безяк, но Алвес спаси удара и резултатът остана непроменен.

В 31-ата минута Мисиджан стреля от 25 метра, но топката се отби в лявата греда за жалост на многобройните фенове по трибуните. 120 секунди по-късно Алкасер пусна страхотен пас към Картабия, който след страхотно изпълнение от воле удвои аванса на "прилепите". Българските шампиони опитаха да се върнат в мача, но пропуски направиха Мисиджан и Марселиньо. След почивката гостите стигнаха до нов гол. Той падна в 60-ата минута, когато Сендерос бе оставен непокрит в наказателното поле и след центриране от корнер той се разписа за крайното 0:3.

В 79-ата минута Кишада бе изгонен от рефера за удар без топка към противников играч. Така двата тима доиграха срещата с равен брой състезатели на терена.