България помни отлични вратари, родени и отраснали в Русе - като се почне с Марко Николов-Маро, синът му Любен Марков, Иван Иванов-Скрежко, Игнат Младенов, за да се стигне до най-големия и титулования - Георги Велинов-Джони. По всичко изглежда, че стъпки по техния път прави едно 17-годишно момче, което вече брани рамката на юношите в ЦСКА. Талантът се казва Димитър Стефанов и е част от отбора, ръководен от благоевградчанина Добромир Митов.
Много големи вратари са разказвали, че са започнали в детските школи като полеви играчи, защото всяко момче мечтае да играе с №9 или №10 и да вкарва гол след гол. Докато един ден не се е наложило да застанат на вратата, показали са - може би и за своя изненада - какво могат и това се е оказало трамплинът за великата им кариера. 
При Митко не е така - той избира вратарския пост от самото начало. Прави го без никакви уговорки. Едва на 6 години е, когато упорито моли родителите си да го запишат в школата на „Аристон“. Баща му се опитва да го възпре и съветва: „Завърши поне първи клас, после ще мислим!“.
Малчуганът обаче не знае нищо друго, освен да тренира футбол. Сам намира чрез познати телефона на легендарния треньор Тодор Тодоров, звъни му, разкрива голямото си желание и хуква веднага подир топката в аристонската школа. След година подготовка вече е вратар на две от клубните формации. От 2013 до 2018 година е 
страж на най-силния аристонски набор 
с момчета, родени през 2003 година. Този тим става убедителен първенец в зона „Варна“, печели купа след купа, а Митко и съотборниците му се каляват с мачове по международни турнири в Словакия, Унгария, Турция и Румъния.
През 2017 година участва в нидерландската програма „Play the Dutch Way“ в София, в която оценка на качествата му дава гуруто на вратарската школа в „Твенте“ Хени Ардеш. Забелязан е бързо и от Джордж Толиас, тогава директор на базираната в Атина академия на „Арсенал“ за Балканския полуостров. С отбора на академията, селектиран от талантливи гръцки, сръбски и хърватски футболисти, участва на турнира „Несебър къп“. 
Във финала помага на балканския „Арсенал“ да стигне до победата
след като спасява две дузпи в мача срещу ЦСКА /Сф/. После Джордж Толиас го привлича към академията на „Валенсия“ за Балканския полуостров, също със седалище в Атина. С този отбор работи по тренировъчни лагери, участва в мачове и турнири.
През 2018 година аристонският му треньор Илиян Памуков, сега наставник в школата на „Дунав“, се мести в „Спартак 1919“ /Плевен/. Димитър напуска „Аристон“ и тръгва след своя наставник като титуляр на отборите с юноши до 15 и 17 години. В школата на плевенчани за първи път работи с наставник на вратарите - Николай Жоров-Пантерата.
Скаути на ЦСКА го следват по петите в началото на 2021 година и го канят в София. Днес Димитър Стефанов от Русе е вратар на отбора с „червени“ юноши на възраст до 19 години. 
„Не съм го виждал от два-три сезона. Погледнах наскоро негови снимки. Израснал е, изглежда възмъжал. Митко е изключително трудолюбиво и сериозно момче. Добър характер е и още по-добър футболист. 
Смел е, раздава се, иска да се учи непрекъснато
Радвам се, че расте. Бъдещето е пред него и аз му пожелавам от сърце да стигне много далече. Има върху какво да работи и той го знае“, коментира за „Утро“ треньорът Илиян Памуков.
„Наблюдавахме го от известно време и се радваме, че вече е част от ЦСКА. Преди време играхме мач за първенство на Елитната лига срещу „Спартак 1919“ в Плевен. Беше голяма мъка, докато превземем вратата му. Направи невероятни спасявани и отрази поне 10 стопроцентови положения за гол. Рефлексът му е чудесен. Много е силен в играта един срещу един. На моменти действа така, все едно привлича топката като с магнит. Може би е интуиция, характерна за големите вратари.
Знаем, че адаптацията му в София иска време, затова сме решили да бъдем търпеливи
Освен това трябва да поработи повечко върху някои елементи - например да бъде по-сигурен при изнасяне на топката. Играта му с крака не е най-силната му страна, но дните са пред него“, заяви за „Утро“ треньор от детско-юношеската школа на ЦСКА.
И понеже талантът няма как да остане скрит, Димитър има вече своето първо, макар и неофициално кръщение в мъжкия футбол. Преди време, в една от паузите в елитното първенство заради мачовете на националните отбори, старши треньорът на представителния отбор Стойчо Младенов го включва в групата за лагер в Банско. А да си редом до бразилския титуляр Густаво Бусато сигурно е особено тръпка. 
В ЦСКА за първи път в кариерата си взема фланелка с №1 на гърба. От първата си тренировка в „Аристон“ носи само и неизменно екип с №25 на гърба. Обяснението е просто - 
негов идол е испанецът Пепе Рейна, бивш вратар на „Ливърпул“
Друг негов любимец е стражът на „Манчестър Юнайтед“ Давид Де Хеа. За Димитър няма отбор от чужбина, по-велик от манчестърските „червени дяволи“. Тим номер 1 у нас от детските му години е ЦСКА. Как да не повярва човек, че съдбата си знае работата, а и какво по-хубаво от това да защитава цветовете на отбора, който лежи на сърцето му!
Заради плевенския си период продължава да учи като индивидуален ученик в тамошната Езикова гимназия. И отново, както във футбола, се справя много добре. 
Най-хубавото е, че има пълната подкрепа на родителите си. Майка му Стела Кръстева отговаря за връзките с обществеността на Университетска болница „Канев“, а баща му - Димитър Стефанов-старши, е известен русенски адвокат. Двамата не го спират, когато избира „Аристон“ и вратарските ръкавици, те са до него и когато решава да се премести в Плевен. Днес са с големите му мечти като вратар на ЦСКА, клуба, в който Георги Велинов-Джони направи велика кариера.
А Митко е поредният русенец, който с безспорния си талант лети към големия футбол от гнездото на „армейците“. И е доказателство, че Русе раждаше, ражда и ще ражда вратари от международна класа.