Ако се погледне социологията, реална цел за бъдещата коалиция между ВМРО и „България без цензура“ на предстоящите евроизбори е между двама и трима евродепутати, прогнозира вчера лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов на пресконференция в Русе.
Споразумението за коалиция между двете формации ще бъде подписано в неделя, а кандидатите за евродепутати ще бъдат обявени до средата на април, преди старта на предизборната кампания. 
„Амбицията ни е не само да реализираме двама или трима депутати в Европейския парламент, но нашата голяма амбиция е това да бъде политическа коалиция, която да се оформи като алтернатива на досегашния политически модел - модел, който е изключително пагубен за България през последните 24 години, един модел на фиктивно противопоставяне на ляво и на дясно“, заяви Каракачанов.
Вчера стана ясно, че той ще бъде председател на журито в конкурса по Русезнание.
Състезанието е в две форми - есе и мултимедийна презентация на теми от русенската история. То ще се състои на 30 април. За най-добрите есета ще има парични награди, а за най-добрата презентация е предвидена екскурзия из красивите места на Русенския край, обясни председателят на ВМРО в Русе Искрен Веселинов.