Шестима души са задържани при специализираната полицейска операция, която се проведе днес на територията на област Разград, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева. 
В Исперих е спрян автомобил „Фолксваген Пасат“ с чужда регистрация. Водачът на 43-годишна възраст, двоен гражданин на Великобритания и Турция, подхвърлил в полицейския автомобил турския си паспорт със 100 лв в различни банкноти, поставени в него. Опитът да подкупи униформените бил, за да не му съставят акт за нарушение по Закона за движение по пътищата. Чужденецът е задържан и срещу него е образувано бързо производство. Установени и задържани са извършителите на побоя от тази нощ в лознишкото село Тръбач. Двамата мъже на 18 и 43 години са от поповското село Ломци. 
Както БТА писа по-рано, 14 КПП-та бяха изградени днес от екипи на жандармерията, "Охранителна полиция" и "Пътна полиция" със задачата да осъществяват пълен контрол над автомобилния поток. Мобилни екипи извършиха проверки в игрални зали, казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения, паркове и сборища на лица от активния криминален контингент. 
В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност са проверени 383 лица и 202 моторни превозни средства. За констатирани нарушения са съставени 43 акта. Образувани са шест производства – едно досъдебно и пет бързи. Разследванията са за престъпления, свързани с кражби на дърва и вода, шофиране след употреба на алкохол и управление на нерегистрирани превозни средства. Сред задържаните лица има и двама, нарушили съдебни заповеди за незабавна защита.