Старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров определи проверката срещу „Спортист“ /Своге/, завършила с минимална загуба с 0:1 след наивна грешка в защита, като възможност „отборът да се натовари максимално“.
„Няма де се оправдаваме с лошия терен в село Склаве, тъй като бе еднакъв за двата отбора. Изводите от нелепо допуснатия гол е, че грешките в контролите не бива да се допускат в официалните мачове. Има какво да се желае от нашия тим. Надявам се, че в контролата тази събота срещу „Вихрен“ ще се доближим до ритъма си на игра“, каза Киров за „Утро“.
Старши треньорът смята, че включването на новото попълнение Емил Янчев е било „прилично“.
„Игра едно полувреме като дефанзивен халф и се представи на добро ниво. Този футболист ще е важна част от отбора ни“, заяви старши треньорът.
Мехмед Сабри също показал хубави неща.
„След като пропусна първите проверки заради контузия, изяви голямо желание да играе. Мисля, че срещу „Спортист“ бе човекът, който показа най-голям хъс“, каза Киров.
Дошлият на проби бразилец Джовани Мартинс Сантос не взе участие в мача, защото обърнал глезена си. Французинът Юго Комано също изгледа контролата отстрани заради проблеми с коляното.
„Смятам, че сполучихме с привлечените дотук хора - Илия Миланов, Мехмед Сабри, Дамян Дамянов, Емил Янчев. Обмисляме варианти да подсилим отбора с поне още един фуболист“, разкри Киров.
Лошото при подготовката в Сандански е само времето - от началото на лагера почти непрекъснато вали дъжд.