Община Русе информира водачите на МПС и жителите на гр. Русе, че във връзка с изпълнението на проекта на ВиК: „Реконструкция на ВиК мрежи в ЦГЧ, гр. Русе“, считано до 31.03.2023 г. /вторник/ включително се затваря за движение на МПС ул. „Мария Луиза“ на два етапа - в участъка от кръстовището с ул. „Николаевска“ до кръстовището с ул. „Борисова“ и се заема част уличното платно на ул. „Борисова“ - в кръстовището с ул. „Мария Луиза“, както следва:

Етап I – в участъка от кръстовището с ул. „Николаевска“ до кръстовището с ул. „проф. Дондуков Корсаков“;

Етап II – в участъка от кръстовището с ул. „проф. Дондуков Корсаков“ до кръстовището с ул. „Борисова“;

Етап III – заемане на част от уличното платно на ул. „Борисова“ в кръстовището с ул. „Мария Луиза“.

Движението на МПС да се осъществява по обходни маршрути, както следва:

      1. При затваряне на ул. „Мария Луиза“ на Етап I, по ул. „проф. Дондуков Корсаков“ по бул. „Неофит Бозвели“ към ул. „Николаевска“;

      2. При затваряне на ул. „Мария Луиза“ на Етап II, от ул. „Борисова“ по ул. „Неофит Бозвели“ и ул. „проф. Дондуков Корсаков“ към отворената част на ул. „Мария Луиза“;

      3. При Етап III по свободните пътни ленти със заобикаляне на препятствието, с повишено внимание и при стриктно спазване на поставената пътна сигнализация, съгласно проекта.

Призовават се водачите на МПС да спазват стриктно временната организация на движение и поставените пътни знаци и табели.