Турция е един изключително перспективен партньор, мисля че нашите отношения в туризма може да се увеличат десетократно, заяви българският служебен министър на туризма д-р Илин Димитров на кръгла маса в рамките на Международния бизнес и инвестиционен форум, организиран днес от Българската агенция за инвестиции (БАИ).
Темата на кръглата маса е "Възможности за сътрудничество между България и Турция в областта на здравеопазването и балнеологията".
Димитров посочи, че на форума присъстват трима министри, което означава, че държавата иска да помага, но тя трябва да покаже рамката, а останалото остава за бизнесмена.
Той определи Турция като изключително перспективен партньор, с когото сътрудничеството в туризма може да се увеличи десетократно. Според българския министър обаче основен проблем за това остават визите за турските граждани. "Нашите дипломатически представители правят всичко възможно, за да бъде облекчен проблемът с визите", каза той.
В заключение Илин Димитров заяви, че здравния туризъм имаме да учим много от Турция, но в Европа България е на второ място по балнеотуризъм.