Град Казанлък е първият общински център в България, който е с изцяло електрифициран градски транспорт от 2019 г., съобщи Кънчо Христов от отдел "Проекти с външно финансиране" в община Казанлък по време на местната конференция "България в Европа: Общо бъдеще", организирана от БТА, която се провежда в пресклуба на Агенцията в града.
Христов каза, че оттук нататък усилията на община Казанлък ще бъдат насочени към електрифициране на междуселищния транспорт. Идеята е по Плана за възстановяване и устойчивост общината да закупи допълнително подвижен състав с необходимите зарядни станции, както и да подобри пешеходната и велосипедна инфраструктура. Планът за възстановяване изисква тези проекти да се изпълняват в партньорство с друга община и задължително с един превозвач, посочи Христов. Той обяви, че в момента има много добро разбирателство и обмяна на опит с община Добрич и усилията на община Казанлък са насочени към партньорство с тях.
Интересна и полезна информация за политиките на сближаване на ЕС може да намерите в специалната страница на БТА "Европа в България: Общо бъдеще".
(следва)