В ситуация на бурно развитие е много важно да се помисли за устойчивост на това развитие, за да не се правят "грешки на растежа". Това каза служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов по време на откриването на конференция в Костинброд на тема "Инвестиции и развитие на Костинброд". Конференцията е организирана от "Евронюз България". По думите му в общината се оформят няколко индустриални зони. Затова сега е моментът да има визия за тяхното развитие, за да не бъде късно след време.
Проблемът, с който министър Стоянов се е запознал, е с кадрите. Затова той предлага съдействие от Министерството на икономиката и индустрията, за да се представят възможностите за работа в Община Костинброд. 
Той изтъкна, че в икономическото ведомство се извършва регистрацията на индустриалните паркове в България. Това не води до някакви задължения, но във времето би дало различни възможности. Освен това от министерството се разработва програма за развитие на индустриалните паркове. На нейна база ще се търси финансиране от държавния бюджет. Във времето тези, които са регистрирани като индустриални паркове, ще имат различни предимства. "Много важно е да се развиват индустриалните зони тук", заяви Никола Стоянов.
Кметът на Община Костинброд Трайко Младенов каза, че "бъдещето е минало, завърнало се през друга врата". Затова трябва да се знае миналото, за да се развива бъдещето. През Костинброд е преминал пътят на римския император Константин. Този град се гради още от римско време, гради се и сега, добави Младенов. Той благодари на всички индустриалци в града, както и на Общинския съвет за приетите с единодушие решения за развитието на общината.