Футболистите на „Дунав“ загубиха с 0:1 контролната среща срещу „Спортист“ /Своге/. Мачът вчера се игра на лош терен в близкото до Сандански село Склаве.
Това бе трета поредна проверка за русенския отбор. За начало отборът отстъпи с 0:3 срещу „Добруджа“ в Сливо поле, а после победи „Лудогорец 2“ в Разград с 2:1. До края на лагера в Сандански е планирана контрола срещу домакините от „Вихрен“. Тя ще се състои в събота.
Мачът срещу „Спортист“ бе напълно равностоен, но тимът от Своге се възползва от груба грешка в русенската защита. Джан Хасан върна непремерено топката в 43-а минута към вратаря Даниел Николов, пасът бе пресечен и футболист на „Спортист“ реализира много лек гол. До този момент вратарят на Своге Стефано Кунчев трябваше да се намесва на няколко пъти след опасни центрирания на дунавските крайни защитници.
Дебют за „Дунав“ направи подписалият пред няколко дни договор Емил Янчев. В средата на второто полувреме той бе заменен от юношата Кристиян Господинов.
Първи неофициален мач за „Дунав“ записа и Мехмед Сабри. Той видимо игра с голямо желание и не спря да търси пролуки в защитата на „Спортист“. Бързакът започна двубоя като крило, а след смяната на Мирослав Будинов с Дани Братоев бе пратен на върха на атаката.
Дошлият на проби бразилски футболист Джовани Мартинс не влезе на терена. Явно треньорският щаб не бърза с включването му в игра.
Участие в контролата не взе и французинът Юго Комано.
 „Дунав“: Даниел Николов, Стоян Предев, Георги Вълчев, Джан Хасан, Емил Янчев, Диян Димов, Мартин Костадинов, Никола Колев, Мирослав Будинов, Йордан Димитров, Мехмед Сабри /Кристиян Господинов, Денислав Минчев, Анджело Димитров, Радослав Великов, Дани Братоев/.