Общинският съвет прие местният бюджет да осигури съфинансиране от 300 хиляди лева, за да може да се реализира проектът за превръщането на пустеещия от години Дом на учителя в модерен Младежки център. Основното финансиране ще дойде от Националния план за възстановяване и устойчивост. Проектът за реконструкция на имота е готов, но стойността на изготвената количествено-стойностна сметка надхвърля максимално допустимата сума по програмата - 63,6% от 4 300 000 лева или 2 734 800 лева. Затова се налага местно съфинансиране от 300 000 лева.
Сградата е необитаема от 2010 година и е в окаяно състояние. Проектът предвижда подмяна на всички прозорци, витрини и врати, премахване на всички съществуващи външни кабели и външни тела на климатични уредби по фасадите към улица „Александровска“ и площад „Елиас Канети“. Фасадите ще бъдат изцяло ремонтирани. 
Предвидено е бъдещият Младежки център да включва множество помещения - зали за обучения, включително за семинари с минимум 100 участници, за дигитални и езикови обучения, сензорна стая с мултимедия, стаи за настаняване на поне 15 души, съблекални, тоалетни и др. В дворното пространство трябва се изгари и лятно кино. Съществуващото фоайе с вход от улица „Александровска“ ще се запази, но към него трябва да се проектират рецепция, кабина за охрана, минибиблиотека и кафе-бар.