На територията на област Габрово като част от превантивните мерки за противодействие на престъпността, гарантиране на обществения ред, осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони и пътната безопасност е проведена мащабна полицейска операция, съобщават от Областната дирекция на МВР в Габрово. 
В полицейската операция са участвали служители от Районните управления в Габрово, Севлиево, Дряново Трявна, секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР-Габрово, Зонално жандармерийско управление-Плевен, Регионална дирекция по горите, НАП-Габрово, допълват от МВР – Габрово.
„При акцията са проверени 414 граждани, 320 автомобила, 32 лица с криминални прояви, 22 места за събиране на криминално проявени, 13 пункта за изкупуване на метали, седем заложни къщи, 15 автоморги, 18 питейни и увеселителни заведения и 27 търговски обекта. Съставени са 75 акта, разкрити са 9 престъпления, образувани са две бързи и три досъдебни производства. Според статистиката за 2022 г. акциите са довели до намаляване на престъпността в областта. Такива акции се провеждат ежеседмично, а конкретната акция е по разпореждане на Главния секретар на МВР.“, съобщиха за БТА от Областната дирекция на МВР Габрово. 
По време на операцията от Районно управление-Габрово са задържали мъж и жена за притежание на наркотици, в Севлиево е установен 17-годишен местен жител, носещ у себе си суха тревна маса, полицейски служители съвместно със Регионална дирекция по горите – Габрово, след проверка са установили 10 кубически метра дърва за огрев без маркировка и в района на село Ловнидол е установен 55-годишен водач на автомобил без свидетелство за правоспособност.