Регионалният исторически музей в Търговище показва единственото запазено в страната знаме на войскова част след Освобождението. То е специален акцент в изложбата „Реликви на Свободата“, която културната институция подрежда по повод 29-ти януари, когато се навършват 145 години от Освобождението на града от османско владичество, съобщиха от музея. 
Тематичната изложба ще бъде открита на 27 януари от 17:00 часа в Славейковото училище – част от музейния комплекс. Показани са ценности от фонда на институцията, които връщат към Руско-турската Освободителна война, събития и личности, свързани с Освобождението на град Търговище. Могат да се видят образци на руско и турско хладно и огнестрелно оръжие. Експонирани са свидетелства, които разказват за героите на града ни и неговите руски освободители, казва директорът Магдалена Жечева. 
По повод честването на Освобождението на Търговище на 29 януари Регионалният исторически музей ще работи със свободен вход от 9:30 до 13:00 часа. Екипът на институцията кани жителите и гостите на града да посетят музея и разгледат изложбата.